Villkor

Köpvillkor vid försäljning

Försäljningssätt
Produkter säljs via fysisk butik, Funkibatorbutiken i Växjö. Produkter kan beställas och skicka inom Sverige, fraktkostnade betalas av kunden.

Beställning
För giltig beställning ska kompletta kontaktuppgifter inklusive person-/org.nr. lämnas. Uppgifter används för att sprida information om erbjudanden, rabatter, kampanjer, demo av hjälpmedel, kundkvällar med mera. Kunduppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen, PUL.

Betalsätt
Kontant, betalkort, Swish (123 147 86 76), bankgiro (5944-4364).

Betalningskredit
Faktura privatperson 10 dagar. Faktura företag/organisation 30 dagar. Faktura avgift 20 kr.

Kreditupplysning
Vid större köp av ny kund och mot faktura förbehåller sig Funkibatorbutiken att ta kreditupplysning på aktuell kund.

Prisreduktionsprincip leksaker/barnböcker
Prickens butik, vars produkter Funkibatorbutiken förmedlar, tillämpar en prisreduktionsprincip. Det innebär att presenterade priser är inklusive moms för privatpersoner som inte är momspliktiga och exklusive moms för företag eller andra organisationer som är momspliktiga. Momsen är 6% avseende böcker och 25% avseende övriga produkter.

Öppet köp och återköp
Vi har öppet köp i 10 dagar. Vid återköp av en vara ska den returneras i originalförpackning.

Konsumentköplagen och personuppgiftslagen tillämpas och följs.

Frakt och transport

Brev används i de fall det är möjligt. Produkter skickas inom Sverige. Kostnad för frakt tillkommer. Vid köp av produkter inom Växjö tätort, levereras dessa (om önskemål finns) kostnadsfritt till hemmet. Transport (lämning/hämtning) av fritidshjälpmedel kan ordnas till självkostnadspris, dock har vi för tillfället begränsade möjlighet att ordna transport av större hjälpmedel.

Hyr- och låneavtal

Då det blir aktuellt att låna- eller hyra någon produkt upprättas ett avtal mellan Funkibator och aktuell hyr- eller låntagare. Det här beskriver produkt, tidsperiod, avtalsparter, ansvar med mera.

 

Service och reperation

Vi utför själva enklare service och reparationer av hjälpmedel, som t ex rollatorer. Om produkten har gått sönder eller blivit obrukbar i sådan omfattning att vi själva inte kan reparera den, så anlitas den serviceverkstad ursprunglig leverantör har/hänvisar till. Garantin finns enligt konsumentköplag. Kostnadsförslag/utlåtande lämnas innan reperation påbörjas.
 

Egen risk

Vid hyra eller lån av hjälpmedel så används dessa på egen risk. Det här påpekas framförallt avseende fritidshjälpmedel där mycket styrs av användarens hantering. Det rekommenderas att tilltillämpa en försiktighet där hastighet hålls nere samt att motlut/kraftiga svängar undviks. Framförallt trehjuliga cyklar är annorlunda att cykla på jämfört med tvåhjuliga.
 

Ansvar

Då du lånar eller hyr hjälpmedel så övertar du ansvaret för produkten. Du behöver ha gällande hemförsäkring som skyddar emot stöld, olyckor eller andra kostsamma skador. Funkibators försäkring täcker våra hjälpmedel inom vår fastighet och då produkterna hanteras av oss men inte då vi lämnat dessa vidare till extern användare.
 

Juridiskt upplägg

Funkibatorbutieken administreras av och i samarbete med PIX ekonomisk förening, organisationsnummer 769611-9572. PIX är en förkortning av Papper Igelkott Xylofon och är en samägd ekonomisk förening av tre ideella föreningar varav Funkibator (med Funkibatorbutiken) är en av dessa. PIX har f-skatt och är registrerad för moms.
 

Öppettider

Måndag - Fredag 10:00 - 14.00
Lördag - Söndag  Stängt

Kontaktuppgifter

Funkibatorbutiken, Infanterigatan 10, 352 35 Växjö
0470 - 223 42
info@funkibatorbutiken.se
www.funkibatorbutiken.se